Cégvilág

Akar Tom Cruise lenni a Különvéleményből?

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kifejlesztett egy "hatodik érzék" berendezést, amely bármilyen felületet képes érintőképernyőként használni és kézmozdulatokkal irányítható.

Az MIT újítása egy webkamera, egy projektor és egy böngészésre képes mobiltelefon kombinációja és olyan kicsi, hogy akár ékszerként is hordható – tudósít az AFP. Képes arra, hogy bármilyen felületen megjelenítse érintőképernyőjét és kézmozdulatokkal irányítható. Egy körkörös mozdulat és máris megjeleníti egy óra számlapját a csuklón.

Ha a viselője keretet formáz a kezével, képes az abban foglalt látványt lefotózni. Ha "megnéz" egy repülőjegyet, kiderítheti, hogy az adott járat késésben van-e. Könyvet lapozva azonosítja a művet és kritikákat vetíthet az üres lapokra.

"Amellett, hogy a felhasználók úgy érezhetik magukat, mint Tom Cruise a Különvéleményben, az eszköz képessé tesz arra, hogy gyakorlatilag bármilyen berendezést "hatodik érzékkel" ruházzon fel" – mondta Patty Maes, az MIT fejlesztője. A ma bemutatott "kütyü" 300 dolláros költséggel előállítható. Tervezője szerint lényege, hogy bármilyen interfész segítségével hozzáférhetővé teszi az adatokat, az interfész lehet a felhasználó keze is.

Tom Cruise Különvélemény MIT Massachusetts Institute of Technology
Kapcsolódó cikkek