Cégvilág

Az elvekben megállapodtak a kormánnyal - várhatóan így épít le a BorsodChem

Elvi megállapodás született a kormánnyal az észak-borsodi kazincbarcikai BorsodChem Zrt. (BC Zrt.) 550 dolgozója elbocsátásának ügyében - tájékoztott közleményében a társaság.

A közlemény értékelése szerint "biztatóan alakult a BorsodChem és a kormány közötti tárgyalások csütörtöki fordulója", amelyen a felek alternatívákat kerestek a vállalat folyamatban lévő strukturális átalakításából adódó létszámleépítésre. Elvi megállapodás született ennek megoldásáról.

A megoldás részleteiről a társaság pénteken tájékoztatja az érdekképviseleteket, ezzel kapcsolatban részleteket nem árultak el a tájékoztatóban.

A közlés szerint a közeljövőben a vállalat, valamint Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere és Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának elnöke közösen ismertetik a tárgyalások részleteit a közvéleménnyel.

Az MTI úgy tudja, megmaradnak az aktív korú dolgozók munkahelyei. A nyugdíjasokat küldik el, és lesz előnyugdíjaztatás. A témában egyébként kedden tartanak sajtótájékoztatót, ekkor a pontos információkat is elmondják.

Borsodchem kormány aktív leépítés dolgozó
Kapcsolódó cikkek