Cégvilág

Egyre több coachingprogram

Több esemény is zajlott az elmúlt héten a coaching témakörében. A Business Coach Szakmai Közösség (BCSZK) által a coach szó magyarosítására kiírt pályázat eredményhirdetésére például a Nemzetközi Coaching Hét alkalmából útjára indított első magyarországi Business Coach Klubban került sor. A fordítások elbírálását egy nyelvészekből, újságírókból és „üzleti edzőkből” álló mintegy 20 fős csapat végezte, a zsűri által legjobbnak ítélt fordítások a következők lettek: 1. edző/üzleti edző: Fülöp István, TRM Fordítóiroda; 2. kócs: Lőrincz Ildikó, Nalco, 3. elmeedző/elmedző: Gáspár Zoltán, Clarte Consulting.
A Nemzetközi Coachszövetség (ICF) a világ legnagyobb coachszervezete, s a magyarországi tagozata által szervezett Business Coach Klub egyedülálló szakmai kezdeményezés. A minden hónap első csütörtökjére szervezett program zártkörű. Az első esemény vendége Vásárhelyi Judit, a Magyar Telekom Nyrt. szenior HR-fejlesztési szakértője volt, aki arról beszélt, hogyan illeszthető be a coaching folyamata a vezetőfejlesztés eszköztárába egy nagyvállalatnál. Továbbá élénk vita alakult ki, vajon le-het-e mérni, és ha igen, miben egy üzleti edzés eredményességét, megtérülését. Egyik oldalon vannak egy edzésfolyamatnak nem forintosítható eredményei (boldog, kiegyensúlyozott emberek), másik oldalon viszont sok esetben konkrét megtérülés kalkulálható a folyamat lezártát követően (hatékonyabb munka, magasabb profit, csökkenő fluktuáció). A Magyar Telekom szakembere a BCSZK-val együttműködve állít össze egy ROI-tanulmányt az üzleti edzésfolyamatról.
A magyar klub legközelebb március 5-én ül össze stratégiai megbeszélésre – egy csésze tea mellett. VG

Továbbképzési lehetőség

Tegnap zajlott le az Academy of Executive Coaching 2009 őszén Budapesten induló, advanced szintű coach angol nyelvű képzési program tájékoztató rendezvénye.

Az előadó, John Leary-Joyce, CEO, Academy of Executive Coaching, angol nyelvű szupervíziót is tartott. Részletesebb információ hasonló programokról: www.aoec.com

Az előadó, John Leary-Joyce, CEO, Academy of Executive Coaching, angol nyelvű szupervíziót is tartott. Részletesebb információ hasonló programokról: www.aoec.com -->

coaching
Kapcsolódó cikkek