Cégvilág

Európában hódít a mongol kasmír - Irány az AsiaCenter!

Ma Mongol Kereskedőnapot tartanak az AsiaCenterben. Az esemény apropója, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben kitörési lehetőséget keresnek a mongol vállalkozások.

17 cég képviselője érkezett Magyarországra azzal a céllal, hogy magas minőségű, tradicionális alapanyagokra épülő termékeik piacra jussanak, illetve, hogy további együttműködési lehetőségeket keressenek a szolgáltató szektorban.

Az AsiaCenter mongol kapcsolatai több éves múltra tekintenek már vissza: a Je Consulting Kft. által üzemeltett, 100 négyzetméteren működő és 8 mongol vállalat Magyarországi képviseletét ellátó Mongol Kereskedelmi és Információs Központ 2005 októberében nyílt meg a kereskedelmi központban.

A Mongol Kereskedelmi és Információs Központ célkitűzése a mongol nemzeti termékek (szőrme-, kasmír, bőr- és kézműves áruk, valamint szőnyegek és egyéb lakberendezési kiegészítők) bemutatása és a potenciális kereskedelmi partnerek felkutatása Magyarországon, valamint Közép-Európában.

A nemzetközi piacokon hódító GOYO évente 500 tonna kasmírt és gyapjút, 250 tonna feldolgozott kasmírt, illetve 160 tonna kasmír fonalat termel világszínvonalú technológiával, a legjobb minőségben. A cég évente 350.000 darab készterméket értékesít a világ divatkereskedelmében. Az Európában elsőként az AsiaCenterben megnyitott GOYO bemutatóterem első testvére egy éve nyílt meg Bécsben. A két bemutatóterem az első közös évük során közel 20 ezer terméket értékesített, az árusított termékek átlagos kiskereskedelmi ára 50-70 euró.

GOYO mongol kasmír bőr AsiaCenter kézműves szőrme kereskedő
Kapcsolódó cikkek