Cégvilág

Íme, az amerikai gazdaság önjelölt megmentője, Mark Cuban

Mark Cuban tech milliárdos különleges ötlettel állt elő. A HDNet elnöke vagyonokat keresett a dotcom üzleten és most saját tervvel állt elő az amerikai gazdaság felvirágoztatására. "A Mark Cuban élénkítő terv – Nyílt forráskódú finanszírozás" keretében olyan vállalkozásokat keres, amelyekbe érdemes befektetni.

"Könnyű arról beszélni, hogy a kormánynak vagy más szervezeteknek mit kellene tennie a válság ellen. Sokkal nehezebb rájönni arra, mi az, amit személyesen megtehetek" – írja Mark Cuban Blog Maverick című netes naplójában.

A dotcom üzleten vagyont szerző Cuban, aki egyben a Dallas Mavericks baseball csapat tulajdonosa, saját tervvel állt elő a válság orvoslására – írja az AFP.

Az üzletember várja az izgalmas vállalkozási ötleteket és arra számít, hogy azokat majd mások ellopják és felhasználják. Szerinte éppen ez a "nyílt forráskódú finanszírozás" a lényeg. A tech milliárdos szerint az üzleti szektor képes formába hozni az amerikai gazdaságot és mint mondja, majd kiderül, mekkora sikerrel jár a projektje.

Cuban tizenhárom szabályt alkotott a jelentkezők számára. Ezek egyike, hogy a vállalkozásnak 90 napon belül profitábilissé kell válnia.

Szintén feltétel, hogy a projektgazda világossá tegye, mekkora részesedést kap személy szerint az induló cégből, illetve hogyan térül meg a befektetése. A Forbes magazin szerint Cuban évi 2,6 milliárd dolláros jövedelmével a világ 446. leggazdagabb embere.

tech Cuban kormány dotcom befektetés gazdaság vállalkozás válság
Kapcsolódó cikkek