Cégvilág

Melyik kerület ingatlanpiaca nyerhet a 4-es metrón?

A dél-budai ingatlanpiac jöhet ki nyertesen a 4-es metró beruházásból. Az itt létesülő megállók árnövekedést ugyan még nem okoztak, ám sokkal könnyebbé tehetik az értékesítést. Eszerint az épülő metró igen hasznos hirdetési eszköz lesz.

Habár már eddig is sok olyan hirdetés jelent meg, melyek a dél-budai eladó ingatlanokat a metróval, illetve annak közelségével hirdették, az ingatlanközvetítők úgy tapasztalták, hogy emiatt kevesen jöttek, főleg nem a befektetők. Ahogy azonban haladnak az építkezéssel, úgy jelenik meg egyre több hirdetésben a 4-es metró. Ebből a szempontból Dél-Buda helyzete optimális: viszonylag jó tömegközlekedéssel rendelkezik, de a metró azért jelentősen javítani fogja a lehetőségeket – írja az ingatlanmagazin az mfor nyomán.

A metróberuházással együtt készülhet el a kelenföldi új városközpont, mely miatt a jórészt panellakásokból álló terület iránt jelenleg már enyhén emelkedik az érdeklődés. 200-250 ezer forint közötti négyzetméterárakon bőségesen lehet válogatni. Gazdagrét is jól járhat hosszú távon, főként akkor, ha a Virágpiacig meghosszabbítanák a vonalat. Ideális persze az lenne, ha a metró a Budaörsi bevásárlóközpontokig közlekedne.

dél-buda Budaörs Buda Gazdagrét 4-es metró
Kapcsolódó cikkek