Cégvilág

Ösztönzik az otthoni munkát

Március 12-ig lehet beadni a Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ által, a távmunka alkalmazásának támogatására kiírt pályázatra a projektterveket. A vissza nem térítendő támogatást a bér és járulékainak támogatásához, valamint infrastruktúra-beszerzéshez is igénybe lehet venni.
Egy távmunkahely létesítésére maximálisan adható öszszes támogatás (bér plusz az infrastruktúra kialakításának támogatása) 646 900 forint. Az I-Work Internetes Munkavégzést Támogató Közhasznú Alapítvány két programot szervez, szintén a távmunkahelyek létrehozását ösztönözve.
Az alapítvány a Google Magyarország támogatásával egy olyan rendezvénysorozatot indít el 2009-ben Innovációs szeminárium címmel, ahol fővárosi és regionális találkozókon mutatja be azokat a gyakorlati módszereket, tapasztalatokat, amelyek minden távmunka iránt érdeklődő kis-, közép- és nagyvállalkozást segítenek. Budapest mellett Székesfehérvár, Debrecen és Győr a tervezett szemináriumi helyszín.
Emellett az I-Work alapítvány önkormányzati partnerprogramot is hirdet. Ennek keretében felméri a településeken, kistérségekben felmerülő – internetes munkavégzéssel is megvalósítható – munkalehetőségeket.
Mindezeken túl egyébként az alapítvány két kategóriában díjelismeréssel járó programot is meghirdet. Az első, az úgynevezett eFair-Play program kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy az interneten hirdetett munkavégzési lehetőségekkel történő visszaéléseket megelőzzék. Az alapítvány a program keretében el kívánja ismerni, és tanácsadással igyekszik segíteni azokat a vállalkozásokat, amelyek internetes felületükön részletes és korrekt tájékoztatást adnak az általuk kínált szolgáltatás vagy munkalehetőség tartalmáról, a kötelezettségekről és az elszámolás módjáról. Az alapítvány szakértői által megbízhatónak minősített honlapokat eFair-Play védjeggyel látják el. Fontos kiemelni, hamisak és felelőtlenek azok az állítások, amelyek azt hitetik el az emberekkel, hogy kizárólag marketingeszközök alkalmazásával, internetes munkavégzéssel milliomosok lehetnek.
Hamisak azok a hirdetések, amelyek a számviteli, tb- és adófizetési kötelezettségek figyelmen kívül hagyásával ígérnek jövedelemszerzési lehetőséget a világhálót használóknak.
A második program a Munkaerő-piaci Innovációs Díj, amellyel az alapítvány a sajtó képviselőinek, valamint azoknak a magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, hivataloknak a munkáját akarja elismerni, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a rugalmas foglalkoztatási formák eredményes alkalmazásához, illetve az internetes munkavégzés lehetőségeinek és feltételeinek megismertetéséhez.
Ezekhez a programokhoz várja az I-Work alapítvány azoknak az önkormányzatoknak a jelentkezését, amelyek az önkormányzati partnerprogramhoz és a távmunkaház megvalósításához csatlakozni szeretnének, illetve várja azon vállalkozások jelentkezését, amelyek a távmunka bevezetése iránt érdeklődnek, valamint várja az eFair-Play programra és a Munkaerő-piaci Innovációs Díjra érkező jelöléseket is. További információ a www.i-work.hu honlapon található.

Összefogás

Az I-Work közhasznú alapítvány együttműködő partnere a Google Magyarország Kft., a P&Bert Management Consulting Group és a Skawa Informatikai Kft.

A szervezet célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása az internetes munkavégzés módszereinek és kultúrájának kialakításában, valamint új munkavégzési piacterek létrejöttének segítése.

A szervezet célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása az internetes munkavégzés módszereinek és kultúrájának kialakításában, valamint új munkavégzési piacterek létrejöttének segítése. -->

távmunka otthoni munka pályázat
Kapcsolódó cikkek