Cégvilág

Üdülőként is működhetnének a MÁV-szállók, ha lenne rá pénz

Akár üdülőként is üzemelhetnek a továbbiakban a közelmúltban csődbe jutott MÁV Lokomotív Hotels Zrt. szállodái, de a feltételekről még nem döntött a tulajdonos MÁV Zrt.

Az biztos, hogy a szállodaüzemeltetéssel foglalkozó társaságot felszámolják – válaszolt a Világgazdaság megkeresésére Kavalecz Imre sajtófőnök. A MÁV Zrt. idei üzleti tervében szerepel a szállók hasznosítása, értékesítése, ám egyelőre nem hirdettek pályázatot.
Két éve döntöttek arról, hogy a társaság által használt ingatlanok tulajdonjogával együtt értékesítik a MÁV Lokomotív Hotels Zrt.-t.

Tavaly ősszel a nyilvános pályázati hirdetményre három vállalat adott be pályázatot a megadott határidőig, azonban a MÁV számára nem voltak megfelelők a kínált paraméterek – fogalmazott a sajtófőnök. A MÁV most azért kezdeményezte a felszámolást, mert a több éve veszteséget termelő vállalatot nem kívánja tovább fenntartani. Az üzemeltetéshez több mint 200 millió forintra lenne szükség, ezt a cég nem akarja elvonni az alaptevékenységtől.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Kavalecz MÁV Lokomotív Hotels Zrt üdülő MÁV
Kapcsolódó cikkek