Cégvilág

Vezetői kör-email a spórolásról - Kevesebb utazás, értekezlet lesz a Shellnél

Az angol-holland Shell energiaipari csoport kutatási és termelési üzletágának vezetője kör-emailben kérte munkatársait, hogy fokozott takarékoskodással segítsenek az olajár esésre és a "vegyes" biztonsági jelekre való reagálásban.

Levelében Malcolm Brinded kifejtette, hogy csak fenntartható takarékoskodás indul, amiben viszont mindenkitől valós lépéseket vár. Kisebb személyzet kell például az értékesítéshez, válaszolni kell a kihívásokra, csökkenteni a tanácsadók igénybe vételét, erőteljesen visszafogni a szakmai utakat és mindenütt lefaragni a fix költségeket, idézi a Reuters.

Sokkal kevesebb tanácskozásra van szükség és háromnegyedével kevesebb slide-ra. Egyszerűbbé is kell tenni a Shell működését, leépíteni a belső bürokráciát és egységesíteni a folyamatokban, amit lehet.

A szabványosítás egyébként Tony Hayward fő stratégiája is, amióta kinevezték a rivális BP élére. "Túl lassan haladunk szénhidrogén forrásaink értékelésével és felhozatalával", jelentette ki Brinded, aki szerint a Shell nem bízhatja el magát tavalyi eredményei alapján, bár rekord nagyságú, 31,4 milliárd dolláros nyereséget ért el. A csoport részvényeinek árfolyama tavaly mintegy 10 százalékot esett, miközben a DJ Stoxx európai olaj- és gázipari indexe több 30 százalékkal gyengült.

Shell takarékoskodás értekezlet utazás
Kapcsolódó cikkek