Cégvilág

A Windows Mobile gyorsabb fejlesztését ígéri Ballmer

Steven Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója úgy nyilatkozott: képesek gyorsítani a cég mobil üzletágának fejlesztését. Az Apple és a BlackBerryt gyártó RIM sikere nyomást alatt tartja Redmondot a mobil szektorban.

"Lehetőségünk van arra, hogy gyorsítsuk a fejlesztést és a csapatunk sokat tett azért, hogy ez meg is történjen" – idézi Steven Ballmert a PC World. A Microsoft nemrég közölte, hogy az év későbbi szakaszában jelentkezik Windows Mobile frissítéssel, a céget pedig több kritika érte, amiért nem elég versenyképes az iPhone-hoz hasonló érintőképernyős mobilokkal szemben.

A Microsoft vezérigazgatója mindezt egy kérdésre válaszolva mondta el a CIO-n, amelynek keretében a cég és a kormányzatban, illetve az oktatásban dolgozó IT-alkalmazottai találkoznak. Az eseményen részt vett a NASA egyik alkalmazottja, aki azt kérdezte Ballmertől, mit kezdjenek azokkal a munkatársakkal, akik iPhone-t vagy G1-et visznek magukkal. Ezek a típusok nem felelnek meg a biztonsági szabályzatnak, ellentétben a Windows mobilokkal, amiket viszont senki nem használ.

Balmer megerősítette, hogy a válság ellenére változatlan összeget fordítanak kutatás-fejlesztésre. A vezérigazgató emellett ígéretet tett arra, hogy egyszerűsítik a licenc beszerzési szabályokat, miután az egyik résztvevő úgy nyilatkozott: külön alkalmazottat kellett szerződtetnie a procedúrához.

NASA windows ballmer IT mobil iPhone licenc
Kapcsolódó cikkek