Cégvilág

Jól fogadták a vezércserét a Sony befektetői

A Sony árfolyama túlteljesítette riválisai teljesítményét, miután a korábbi ügyvezető, Howard Stringer vette át a cég elnökségét Ryoji Chubachitól. A befektetők gyors felépülésben reménykednek, ugyanakkor a vezetőség cseréje önmagában nem elég az elemzők szerint.

A változtatás keretében Howard Stringer lett a Sony első nem japán elnöke, elődje, Ryoji Chubachi pedig tanácsadóként dolgozik tovább. A döntés nyomán az amerikai üzletember közvetlenül felügyeli az elektronikai üzletágat, a befektetők örömére – tudósít a Reuters. A gyenge hétfői kereskedésben a Sony jobban teljesített vetélytársainál, a részvényesek gyors újjáépítésben reménykednek.

Az Ichiyoshi Investment Management vezetője szerint az irányítói lépcsők csökkentése és az újrastrukturálás önmagában jó döntés. Mitsushige Akino kijelentette: most Stringeren a sor, hogy bebizonyítsa, hatékonyan képes működtetni a vállalatot.

A Sony a március 31-én végződő üzleti évben 2,7 milliárd dolláros veszteség elkönyvelésére készül, a gyengélkedésért elsősorban az elektronikai üzletág hibáztatható.

részvény Stringer elnök veszteség vezér Sony árfolyam elemző
Kapcsolódó cikkek