Cégvilág

Százmilliós fejlesztés az Alföldi Tejnél

A közelmúltban százmillió forintos tőkeemelést hajtott végre a hazai tejpiac legnagyobb tejfelvásárlójának számító Alföldi Tej (AT) Kft. – erősítette meg lapunknak Mélykúti Tibor, a társaság ügyvezető igazgatója.

Az AT az új forrásokkal fejlesztéseket hajt végre, hogy tovább növelhesse az átvett tej itthoni feldolgozási arányát. A társaság elsősorban csomagolásra, sterilizálásra és újabb termékek piaci bevezetésére kíván költeni.

A termelők tulajdonában lévő AT ma a székesfehérvári tejüzemet működteti, amely korábban az olasz Parmalat tulajdonában volt. A kft. a felszámolás alá került feldolgozót a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelcsomagjának segítségével vehette meg, amely fejlesztési típusú forrásokat is tartalmazott. A mostani tőkeemelés a beruházásokhoz szükséges önerőt biztosítja. A kft. hasonló okból már tavaly is megvalósított egy tőkeemeléses konstrukciót mintegy 280 millió forint mértékben.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

termék tőkeemelés Magyar Fejlesztési Bank Parmalat Aflöldi Tej AT MFB
Kapcsolódó cikkek