Cégvilág

A full HD tévék piacán sikeres itthon a Sharp

Az LCD-tévék teljes magyarországi piacán a Sharpnak egyelőre nem sikerült elérni a korábban kitűzött 10 százalék körüli piaci részesedést.

De a nagy felbontású digitális modellek (full HD) szegmensében már az itteni piac negyedik legnagyobb szereplőjévé vált – mondta lapunknak a japán cég Budapesten tárgyaló kelet-európai vezetője.

Tamura Jositaka (Yoshitaka Tamura) hozzátette, az utóbbi termékkategóriában viszont a piaci átlagot meghaladó mértékben tudták növelni eladásaikat, piaci részesedésük meghaladja a 13 százalékot.

A Sharp a térségen belül a gyártásba Lengyelországban fektetett be mintegy 100 millió dollárt, az ottani üzem 2007-től az európai piacot szolgálja ki. Az LCD-profilban újabb térségbeli fejlesztést nem terveztek, de a cég vezetői egy éve még nem zárták ki, hogy a régió ne lehetne befektetési célpontja a társaság másik stratégiai üzletágának, a napelemgyártásnak. Ilyen profilú üzemről továbbra is tárgyalnak, de már nem a régióban, hanem Olaszországban – válaszolta kérdésünkre Tamura.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

napelem tamura lcd Sharp digitális befektetés full hd tévé
Kapcsolódó cikkek