Cégvilág

A maláj utaskísérők a legjobbak! - Légicégek ranglistája

Megint egy év, megint egy szavazás a londoni székhelyű SkyTrax-nál, amelyik újból megszavaztatta a légi utasok millióival, hogy melyik céget vélik a legjobbnak.

Rossz hírünk van: sem az abszolút, sem a térségi lista élén ne keressük a Malévet. A tízes abszolút listában még európai légitársaságot se, mindent vittek az ázsiai, arab és ausztrál cégek.

A fapadosoknál a maláj AirAsia győzött, érdekes, hogy tavaly csak hatodik volt. Mögötte az Air Berliné az ezüstérem, megelőzve a brit Easyjet-et. Közép-Európában a privatizációra készülő cseh CSA lett a legjobb hagyományos légitársaság.

A Skytrax 97 nemzet 16,2 millió utasát kérdezte meg és 34 kategóriában állított fel 3-as, ötös és tízes listát. Összesen nyolc hónapig vizsgálódtak és a közelmúltban közölték az eredményeket.

A legjobb személyzet a Malaysian Airlines-nál működik, a fedélzeti szolgáltatások az Emirates-nál a legkiemelkedőbbek, a transzatlanti járatoknál pedig a brisith Airways végzett az élen. Turistaként a Qatar Airways-nél érezték legjobban magukat az utasok, az üzletemberek pedig az Etihadot, az első osztályra vágyók pedig a Thai Airwayst jelölték meg első helyen.

A Malév azért kapott meleget is a SkyTrax-tól: tavaly októberben a szakmai szervezet a „Kelet-Európa Legjobb Légiutas-kísérői" díjat ítélte oda a magyar légitársaságnak. Előzőleg az ír Evening Herald utazási folyóirat a Malévet, mint az Írországba közlekedő második legjobb légitársaságot nevezte meg felmérésében. Idén tavasszal Az Utazó című magazin a szakmai közönség körében végzett felmérése alapján a Malév kapta a ''Év európai hálózatú légitársasága'' díjat.

lista Malév repül légitársaság air járat Kelet-Európa Skytrax
Kapcsolódó cikkek