Cégvilág

A válság a World Trade Center újjáépítését is lassítja

Egyhamar a Wall Street sem lesz a régi. Erre lehet következtetni abból a hírből, hogy az irodák iránti kereslet drasztikusan visszaesett New York pénzügyi centrumában a globális válság következtében.

 Így még a 2001. szeptember 11-i terrortámadással lerombolt Világkereskedelmi Központ (WTC) újjáépítése is halasztást szenvedhet. A 16 hektáros manhattani terület tulajdonosa, New York és New Jersey kikötői hatósága azt követően lett óvatosabb a kivitelezéssel, hogy egy piaci felmérésből kiderült: 2037-ig is eltarthat, míg bérbe tudják adni az ikertornyok helyére tervezett épületegyüttes valamennyi irodáját.

Christopher Ward vezérigazgató azzal próbálta jobb színben feltüntetni a rossz hírt, hogy megígérte: a mintegy háromezer áldozat tiszteletére készülő emlékhelyet és az amerikai függetlenséget szimbolizáló Szabadság tornyot mindenképpen – az előirányzott határidőre – felépítik.

A négy irodaépületet és egy lakótornyot, valamint az emlékhelyet, múzeumot és kulturális központot magában foglaló komplexum átadását eredetileg 2011–12-re tervezték. Mára azonban finanszírozási nehézségek, bírósági perek is nehezítik a beruházások előrehaladását

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

world trade center bérel Világkereskedelmi Központ WTC silverstein épít iroda
Kapcsolódó cikkek