Cégvilág

Civilek kezébe került a Nemzeti Lovarda

Rendeződhet a hosszú ideje fennmaradásért küzdő Nemzeti Lovarda sorsa, miután a - közkeletű nevén - Tattersallt április elsejétől a földművelésügyi tárca helyett az N. L. Sportlétesítmény Kft. működteti tovább

A budapesti, Kerepesi út 7. szám alatti ingatlan a Nemzeti Lovardáért Közhasznú Alapítvány fennhatósága alá került, az üzemeltetést az alapítvány 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság, az N. L. Sportlétesítmény Kft. végzi.

Sarbu András ügyvezető igazgató ismertette: a 130 éves létesítmény sorsa 2006-ban vált bizonytalanná, amikor az akkori működtetőnek, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak szűkültek a pénzügyi lehetőségei. Azóta a Nemzeti Lovarda üzemeltetésének finanszírozása csak nehezen volt megoldható.

 Az N. L. Sportlétesítmény Kft. projekttársaság célja: a létesítmény önfenntartó működtetése, illetve a későbbiekben a szükséges fejlesztések elvégzése. A Nemzeti Lovardát a kft. a magyar "lovas társadalom" rendezvény- és tudásközpontjává kívánja tenni.

Így ez a létesítmény központi elhelyezkedésének köszönhetően a lovas szakágak - például az öttusa - és azok versenyeinek központjává válhat. Emellett konferenciákat és rendezvényeket is kívánnak szervezni.

Az idén a N. L. Sportlétesítmény Kft-nél mintegy 75-80 millió forintos, jövőre pedig már a 100 millió forintos árbevételre számítanak. Már az idén szeretnének megvalósítani egy 20 millió forintos beruházást is. Ennek során felújítják a fedeles lovardák talaját, valamint egy új jártató gépet vásárolnak - közölte Sarbu András.

civilek lovarda vállalatok
Kapcsolódó cikkek