Cégvilág

Egy új, gyilkos influenza fenyegeti Mexikót és az Egyesült Államokat

Az új influenzavírus 68 ember halálát okozta, több mint ezret pedig megfertőzött.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője szerint a vírus járványt is okozhat a két országban, ezért rendkívüli lépéseket sürgetett - írja a Financial Times.

Chan a jelenleg rendelkezésre áééó adatok alapján nem tudta megmondani, hogy a vírus okoz-e járványt, de mivel embereket fertőz, ezért a veszély fennáll.

Genfben ma találkoztak a szakértők, a vírus tabulményozása megkezdődött, ám nem jelentették be a járványhelyzetet, ami akár a lakosság számára utazási korlátozásokkal is járhat.

Mexikó mindazonáltal már iskolákat, múzeumokat zárt be, nyilvános rendezvények százait törölte a fővárosban, hogy a túlzsúfolt, húszmilliós nagyvárosban megelőzze az újabb megbetegedéseket.

Influenzaszerű tünetekkel szállították kórházba szombat este a British Airways egyik stewardját, aki aznap érkezett haza Mexikóból - írta vasárnap a Szabad Föld. A férfi a repülőn lett rosszul, és azonnal egy kórház elkülönített részlegébe szállították. Ez az első eset, hogy Mexikón és az Amerikai Egyesült Államokon kívüli országban regisztráltak volna hasonló megbetegedést.

Mexikó USA vírus WHO infuenza
Kapcsolódó cikkek