Cégvilág

Együtt épít vonatot az Alstom és a Transmashholding - Fotók

Az Alstom és a Transmashholding (TMH), a legnagyobb orosz vasúti járműgyártó vállalat technológiai, ipari és pénzügyi stratégiai megállapodást kötött.

Eszerint az Alstom Transport támogatást nyújt a TMH gyártólétesítményeinek modernizációjához, valamint az orosz piac igényeihez igazított új generációs gördülőállomány és vasúti járművek kifejlesztéséhez. Ezen túlmenően az Alstom megszerzi a TMH holdingtársaság tőkéjének 25 százalékát plusz 1 szavazatot, a TMH 2008-2011 közötti pénzügyi eredményének figyelembevételével meghatározott áron.
 
Az Alstom Transport a gyártási folyamattal kapcsolatos technológiai és módszertani támogatást, valamint szakmai know-how-t biztosít és egy vezérigazgató-helyettest is nevez aki a TMH belső működését felügyeli majd. A technológiai együttműködés 2008 márciusában indított első szakasza máris lehetővé tette három TMH üzem - Demikovó, Brjanszk valamint Centrovarmas- modernizációjának elindítását és kiterjed majd további kilenc TMH másik gyáregység teljes körű modernizációjára is.


 
Az orosz és a FÁK országok piacaira szánt új termékek gyártását a TMH 75-80 százalékban Oroszországban végzi majd. Az új vegyesvállalat által piacra szánt első termék, egy a platform-koncepcióra épülő villanymozdony a TMH Novocserkaszk-i gyárában készül majd. A partnerek tervei szerint az első mozdony 2010 közepén gördül majd ki az Alstom Transport és a THM vegyesvállalatának gyáregységéből.


 
Mindkét fél folytatni tervezi a tavaly megkezdett együttműködést az emeletes utasszállító vasútikocsik gyártása területén is. Az Alstom és a TMH 2008 októberében vett részt az RZD által, utasszállító vasútikocsik oroszországi tervezésére és gyártására kiírt tenderen és jelenleg folynak a tárgyalások a megrendelővel a megállapodás véglegesítése érdekében. Ezek a megrendelés ülő- és fekvőhelyeket egyaránt tartalmazó, bár, étterem, zuhany szolgáltást nyújtó emeletes kocsikra vonatkozik majd, amelyek gyártása az oroszországi Tver régióban zajlik majd.

vezérigazgató vasút mozdony vonat Alstom TMH gyár Transmashholding know-how
Kapcsolódó cikkek