Cégvilág

Ingyenes lesz a mobiltévé, de nem tudni, min nézik

Washington lesz az első amerikai város, ahol ingyenes mobiltelevíziós szolgáltatás indul. A CBS, az NBC, a PBS és egy a Fox tulajdonában lévő független társaság adásai lesznek majd elérhetőek.

A ma várható bejelentés szerint a főváros lesz az első amerikai település, amelyen ingyenesen fogható a digitális mobil televíziós adás (DTV) – jelenti az AP. A csatornák várhatóan nyár közepétől kezdik meg a sugárzást.

A jelenlegi állás szerint a CBS, az NBC, a PBS és egy Fox csatorna helyi állomásai vesznek részt a tervben, a mobil eszközökre sugárzott műsor pontosan megegyezik majd a hagyományossal – beleértve a reklámokat is.

Az viszont egyelőre nem tudható, hogy mely eszközökön lesz majd fogható a DTV adás, amelyhez speciális átalakít szükséges. A legkézenfekvőbb a mobiltelefon szolgáltatók bevonása lenne, ők viszont nem lelkesek az ötletért. Ennek egyik oka, hogy a legnagyobb szolgáltatók saját, előfizetésért fogható televízióadást kínálnak.

Ezen a héten viszont a Dell a műsorszórók Las Vegas-i konferencián bemutat egy kis laptopot, amelybe az adás vételére alkalmas készüléket építettek. Szintén támogatja a technológiát az LG és a Samsung, a Kendwood pedig autóba szerelhető vevőket gyárt. A projektben résztvevő cégeket tömörítő Open Mobile Video Coalition közlése szerint azért választotta Washington az adás tesztelésére, mert szerintük a városban sok olyan, technikailag képzett lakó éli, akiket érdekelnek a helyi hírek.

mobiltelefon cbs Fox televízió adás dell laptop LG NBC Kenwood Samsung DTV mobil tévé
Kapcsolódó cikkek