Cégvilág

Magyarország helyett Hollandiába megy az Appollo Tyres?

A holland csődbíróság döntése értelmében az Appollo Tyres száz százalékos tulajdonába kerül a Vredestein Banden B.V. (VBBV). Az indiai vállalat éves jelentése szerint hat százalékos nettó növekedéssel 49,8 milliárd rúpiára (9,96 milliárd dollár) növelte eladásait. Az Apollo Tyres így – a vezető indiai vállalatok közül egyedüliként – 2008-2009 egészét tekintve profitábilis.

Az Apollo Tyres az elmúlt üzleti évben két kihívással nézett szembe: az első félévben az egekbe szökő nyersanyagárak, a másodikban a kül- és belpiacok erős lassulása és az árfolyam volatilitása jelentett nehézséget az indiai gumiabroncsgyárnak.

A cég ennek ellenére pozitívban (1,3 milliárdos rúpiás, 260 millió dolláros adózás utáni profittal) zárta az üzleti évet. Az egész évet tekintve az eladások 10 százalékkal emelkedtek, igaz, a nettó profit megfeleződött az előző év hasonló időszakához képest. Onkar S Kanwar elnök-ügyvezető igazgató az eredmények kapcsán úgy fogalmazott: a 25 százalékos nyersanyagár-emelkedés csapást jelentett a vállalat számára, a körülményekhez képest azonban a cég jól teljesített és még jobb eredmények várhatóak a következő évben.

Az üzleti jelentéssel egy időben az Apollo Tyres közölte: a holland csődbíróság jóváhagyta, hogy száz százalékos tulajdont szerezzen a prémium abroncsokat gyártó, csődvédelem alatt álló Vredesteinben. Az ár és az ügylet részletei egyelőre nem ismertek.

Apollo Tyres Vredestein eladás eredmény profit
Kapcsolódó cikkek