Cégvilág

Magyarország stabil piac a válságálló Benetton számára

Pozitív évet zárt a Benetton-csoport 2008-ban, mivel a 2007. évi 145 millió euróról 155 millió euróra tudta növelni nyereségét - közölte Alessandro Benetton, a cégcsoport operatív alelnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A közép-kelet-európai körutazásának egyik állomásaként Budapesten tartózkodó üzletember kiemelte: a gazdasági válsággal a tavalyi kiváló eredmények ellenére is szembe kell néznie a Benettonnak.

Alessandro Benetton az MTI kérdésére elmondta: 2009-ben a csoport legfőbb feladata a költségek csökkentése lesz, azonban ezt nem boltok bezárásával, hanem a források átcsoportosításával szeretné elérni úgy, hogy fejlesztésre ugyanakkora összeget költhessen a vállalat, mint tavaly.

A cégcsoport alapítójának a fia aláhúzta: a vállalat számára Budapesttel együtt a teljes kelet-közép-európai régió pozitív és stabil piacot jelent. Hozzátette: a Benetton kiváló 2008-as eredményeihez hozzájárult a régió és így Magyarország is, ahol 14 üzlettel van jelen a cégcsoport. A Benetton 2008-ban 209 millió euró értékben ruházott be olasz, francia, spanyol és fejlődő piacokon.

gazdasági válság benetton alessandro benetton
Kapcsolódó cikkek