Cégvilág

Ötmilliárdos projekt során megújul a Hévízgyógyfürdő

Néhány éve egy 400 millió forintos beruházásnak köszönhetően korszerűsítette elavult hőellátó rendszerét a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az olajüzemű kazánokról áttért egy modernebb, gáztüzelésű kazánrendszerre, amivel a távhőszolgáltatás vesztesége, az energiafelhasználás és a füstgázkibocsátás is lényegesen csökkent.

Az „Új Fürdő és Terápiás Centrum - a gyógyfürdő fejlesztése új fürdőrésszel, és a terápiás centrum fejlesztésével” elnevezésű, összesen 5 milliárd forint értékű fejlesztési projekt keretén belül további energetikai és közmű-korszerűsítés valósul meg a közeljövőben - tájékoztatott ma Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház ügyvezető igazgatója. A tervek között szerepel a hulladékhő és a megújuló energiák hasznosítása. Ezeknek az új beruházásoknak köszönhetően 20 százalék körüli energia-megtakarításra számít a Kht., ami arányosan alacsonyabb mértékű környezeti terhelést is jelent.

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang - ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű - forrásai táplálják. A Hévízgyógyfürdő Kht. Magyarországon a legjelentősebb olyan egészségügyi szolgáltató intézmény, amely a gyógyítás mellett jelentős gyógy-idegenforgalmi tevékenységet is folytat. A gyógyfürdőt, a Szent András Reumakórházat és a tavat üzemeltető Kht. 2004 őszén alakult, a Magyar Állam 74, és Hévíz önkormányzatának 26 százalékos részvételével. A Kht. az 1952-ben alapított Állami Gyógyfürdőkórház utódja, ahol az évtizedek során a fokozatosan fejlődő gyógyítási tevékenység és modern technológia megteremtette a természetes gyógy-tényezőkön alapuló komplex fizioterápia alapjait.

Hévíz Gyógyfürdő
Kapcsolódó cikkek