BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rába: -5 milliárd a nettó eredmény

Miután a befektetési célú ingatlan átértékelése nem került be a Rába auditált IFRS eredmény- és mérlegszámaiba, a 2008. évi nettó eredmény a gyorsjelentésben közölt mínusz 393 millió forint helyett mínusz 5,098 milliárd forint lett - közölte a cég a BÉT honlapján.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült konszolidált, auditált jelentés szerint a Rába csoport 2008-ban éves szinten 58,7 milliárd forint árbevételt ért el, ami enyhe bővülés a 2007. évi 58,2 milliárd forinthoz képest. A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) értéke 4,0 milliárd, az üzemi eredmény értéke 1,1 milliárd forint lett - áll a közleményben.

A társaság közölte, hogy a könyvvizsgálati folyamat során a korábban kiadott tájékoztatóhoz képest változás történt a befektetési célú ingatlan átértékelésének lehetséges számviteli kezelésében. Amennyiben a társaság a mérleg sorokban is piaci értéken kívánta volna megjeleníteni az ingatlant, úgy a korábbi évek tényszámaiban is át kellett volna vezetni a változásokat.

Ezzel szemben az igazgatóság a lehetséges alternatívák közül a korábbi könyv szerinti értéken való szerepeltetés mellett döntött a 2008. évi mérleg vonatkozásában is, így a valós érték továbbra is a kiegészítő megjegyzések között kerül bemutatásra az aktualizált értéken - olvasható a közgyűlésre előterjesztett dokumentumban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.