Cégvilág

Versenylovakon bevált, embereken is tesztelik az őssejtkezelést

A MedCell Bioscience bejelentette: olyan őssejtkezelés tesztelését kezdi meg, amellyel korábban többszáz versenyló sérült lábát gyógyították meg.

A vállalat közlése szerint egy éven belül megkezdődik a technológia humán alkalmazása és 2011-re átfogó európai tesztelésbe kezdenek.

A MedCell Bioscience elsőként Achilles ín sérülések kezelésében alkalmazza majd a módszert, amely már többszáz versenyló esetében bizonyított – jelenti a Reuters.

A páciensek injekciót kapnak, amellyel saját, sokszorosított őssejtjeiket kapják vissza. A sejtek feladata, hogy helyreállítsák a sérült szöveteket, ezt eddig 1 500 versenyló esetében sikeresen végre is hajtották.

A felmérések szerint a kezelést követő három évben felére csökkent az újrasérülés aránya a hagyományos medicinát kapókhoz képest.

A sportorvoslás egyik szaktekintélye, Nicola Maffulli úgy vélte, rendkívüli és inspiráló, hogy az emberi orvoslás egy az állatorvosok által használt módszert vesz át, hiszen általában a folyamat fordított irányú. A technológiát a Royal Veterinary College munkatársai fejlesztették ki, akik erre alapozva indították el a MedCell Bioscience vállalatot.

teszt Achilles klinika medcell injekció őssejt versenyló
Kapcsolódó cikkek