Cégvilág

A MOL Talmácsi Gábor mellett áll

A MOL sajnálattal és megdöbbenéssel értesült arról, hogy Talmácsi Gábor illetve az őt képviselő menedzsment és a versenyzési feltételeket biztosító Aspar Team között kialakult feszültségek következtében a versenyző nem tud rajthoz állni a Francia Nagydíjon Le Mans-ban a MotoGP 250cc május 17-i futamán.

A MOL 2006 óta Talmácsi Gábor legnagyobb egyéni támogatója.

"A versenyző és a vállalat közötti kapcsolat az elmúlt három évben harmonikus és kiegyensúlyozott volt, az érdekeltek kölcsönös megelégedésére szolgált" - áll a MOL szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

"Büszkék vagyunk arra, hogy segíthettük Talmácsi pályafutását, örülünk, hogy Gábor sikereivel mindannyiunk számára értéket teremtett, példát adott. A MOL a sportközvéleménnyel együtt aggodalommal figyeli a vállalat hatáskörén kívül eső eseményeket."

"A szurkolókkal együtt reménykedünk, hogy Talmácsi Gábor helyzete a lehető legrövidebb időn belül rendeződik, talál egy megfelelő csapatot, tovább versenyez és folytatja ígéretes pályafutását. Ehhez a MOL az elmúlt évekkel azonos kiemelt feltételek biztosításával most és a jövőben is minden segítséget megad egyéni támogatottjának."

Talmácsi Gábor szerződést bontott az Aspar Teammel - számol be az automenedzser.hu. Így az idei szezonban a 250 ccm-esek között szereplő Talmácsi már nem is indul a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján, Le Mans-ban.

"A magyar motoros és menedzsmentje kényszerhelyzetbe került, melynek hatására elsősorban Talmácsi Gábor érdekeit szem előtt tartva kénytelen volt kezdeményezni Jorge Martinez cégével kötött 2 éves szerződés felbontását" - áll Talmácsiék MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Az évek folyamán hatékony együttműködés alakult ki az Aspar Team valamint Talmácsi Gábor és menedzsmentje között, azonban a szerződés felbontása mára elkerülhetetlenné vált. Az ok többrétű: második motor hiánya, médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatása."

A menedzsment szerint a március 31-i sajtótájékoztatón, melyet a Balatonring Team szervezett, még úgy tűnt, megoldódik a második motorral kapcsolatos probléma, ugyanakkor nem történt változás a május 3-i Spanyol Nagydíjra sem.

aspar szerződés Balatonring Talmácsi szerződésbontás
Kapcsolódó cikkek