Cégvilág

Talmácsi nem ül többet motorra a Balatonring színeiben

Nem tudott megállapodni egymással a Budapestre érkező Jorge Martínez Aspar és Talmácsi Gábor, így nem ül többet motorra a Balatonring Team színeiben a magyar pilóta. A megbeszélés után mindketten kihangsúlyozták, hogy békében váltak el egymástól, és kizárólag a médiajogokkal kapcsolatos viták miatt nem tudtak megegyezni.

Mint ismert, az idén már a 250 kcm-esek között versenyző, a 2007-es évben 125 kcm-es gyorsaságimotoros világbajnoki címet szerző Talmácsi Gábor körül az elmúlt hónapokban felpörögtek az események.

Már az év sem indult túl jól, februárban kiderült, hogy csupán egy szponzora maradt az utóbbi idők legsikeresebb magyar motorosának. Az elmúlt két évben még valósággal tolongtak a támogatásra jelentkező cégek, akik nagyszabású sajtóeseményeket és promóciókat építettek Talmácsi Gáborra, de akkorra kihátráltak mögüle.

Márciusra egyre kétségesebbé vált Talmácsi jövője: a Balaton Racing Team csupán egy motort tudott biztosítani, miután az anyacsapat, a Team Aspar tulajdonosa Jorge Martinez bejelentette, hogy nem tud több motort finanszírozni. A versenyző menedzsere, Stefano Favaro már akkor arról számolt be, hogy a tartalék motor hiánya óriási hátrány, komoly problémákat okozhat az időmérőkön.

A hónap végén azonban újabb szponzorok biztosították támogatásukról Talmácsit. A Grupo Milton és a Logistic Land mint a Balatonring Team főszponzora, a Sedesa mint szponzor, továbbá a gárda mögött álló Aspar Team úgy döntöttek, hogy biztosítják az együttes létrehozásának és fenntartásának teljes költségvetését.

Májusban ismét meglepő fordulatot vett az ügy: Talmácsi Gábor szerződést bontott az Aspar Team-mel. Az MTI-nek küldött nyilatkozat szerint a magyar motoros és menedzsmentje kényszerhelyzetbe került, melynek hatására elsősorban Talmácsi Gábor érdekeit szem előtt tartva kénytelen volt kezdeményezni Jorge Martinez cégével kötött 2 éves szerződés felbontását.

Az évek folyamán hatékony együttműködés alakult ki az Aspar Team valamint Talmácsi Gábor és menedzsmentje között, azonban a szerződés felbontása elkerülhetetlenné vált. A szakítást a nyilatkozat szerint az okozta, hogy második motorral kapcsolatos problémák májusra sem oldódtak meg, valamint a versenyző és a menedzsere a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatását kifogásolták. A Balatonring Team visszautasította és minden alapot nélkülözőnek nevezte a vele szerződést bontó Talmácsi Gábor és menedzsmentje vádjait, amelyek szerint nem biztosított megfelelő hátteret a magyar motoros szerepléséhez.

A történtek után úgy tűnt, hogy mindkét fél hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni. Jorge Martinez bejelentette, hogy kizárólag Talmácsi Gáborral hajlandó tárgyalni a folytatásról, mert szerinte a magyar versenyző menedzsere provokálta ki a szakítást. Erre Talmácsi visszautasította az ajánlatot, kiállt menedzsere mellett.

Az ígéreteknek megfelelően Jorge Martinez ma Budapestre látogatott, de a megbeszélések - melyen a menedzser résztvett - nem vezettek eredményre: véglegessé vált Talmácsi Gábor és a Balatonring Team szakítása. A történtek miatt Talmácsinak se csapata, se versenyzési joga sincs. Az is könnyen elképzelhető, hogy idén már nem ül versenyzőként motorra.

A szakításról a csapatfőnök Jorge Martinez Aspar a következőket mondta és egyértelművé tette: az idén már nem működhetnek úgy a médiajogok, mint az elmúlt két évben. A Balatonring beruházás elindítása, és ezzel szoros összefüggésben a Balatonring Team megalakítása ugyanis egy egészen új helyzetet teremtett, hiszen a Balatonring egész Magyarország számára előnyös és fontos ügy, kitűnő lehetőség. A Balatonring Team Talmácsi Gábor nélkül is működik tovább, egy másik magyar pilótát keres a helyére Jorge Martínez Aspar.

MotoGP aspar Talmácsi
Kapcsolódó cikkek