Cégvilág

Zwack Sándor: Minden pálinkafajta népszerűsége nő

Úgy gondolom, tevékeny részesei, motorja voltunk és vagyunk a pálinka sikertörténetének. A hazai legális szeszesital-piacon az utóbbi években dinamikusan ível felfelé a pálinka, egyfelől a megnevezését és előállítását szabályozó előírás piactisztító, másfelől a pálinkát hungarikumként elismerő EU-rendelet figyelemfelkeltő hatásának köszönhetően – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Zwack Sándor.

Ennek megfelelően a portfóliónkban is egyre nagyobb a súlyuk a pálinkáknak: ha együtt nézzük a Zwack Sándor Nemes Pálinka, a Kosher, a Hírös Kecskeméti és az Óbester sorozatot, akkor elmondhatjuk, hogy az egyik legnagyobb gyümölcspárlat-készítő cég vagyunk Európában, a Kosher pálinka pedig tagja az első tíz stratégiai márkánknak.

A Zwack igazgatóságának elnöke elmondta: a pálinka kategória minden szegmensben nő, más-más fogyasztói rétegnek köszönhetően. A szuperprémiumok között a jómódú ínyencek találják meg a csúcsminőségű, egyben új, érdekes alapanyagokból készült pálinkákat, a fiatal generáció elsősorban az intenzív illatú, ízű és színű ágyaspálinkákat, valamint a mézzel édesített párlatokat keresi, míg a hagyományok iránt elkötelezettebbek a kisüsti eljárással készült, esetenként magasabb alkoholtartalmúakat értékelik.

Zwack Sándor szerint a legális hazai pálinkapiac bővülése továbbra is jelentős lesz, még ha a dinamikája idővel csökken is. Mint mondta, a hagyomány és az a tény, hogy a pálinka nemzetközileg elismert hungarikum, egyaránt biztosítja a fokozódó érdeklődést iránta – különösen igaz ez válsággal terhes időszakban. Ugyanakkor remélik, hogy a fekete/szürke piac idővel visszaszorul, bár ennek rövid távon nem kedvez a fizetőképes kereslet csökkenése.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírös Kecskeméti hungarikum alkoholtartalmú párlat Nemes Pálinka pálinka Zwackm ágyas pálinka Óbester Kosher
Kapcsolódó cikkek