Cégvilág

Autókkal versengenének a szárnyashajók - Újít a Mahart

Tevékenységi körének szélesítésével kívánja erősíteni piaci pozícióit a Mahart PassNave Személyhajózási Kft.

Egyrészt menetrend szerinti elővárosi szárnyashajókkal kötné össze Szentendrét, Vácot és Százhalombattát a Belvárossal, másrészt január óta az anyacég, a Masped Zrt. egyik részlegeként szállítmányozást is vállal – mondta lapunknak Spányik Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója.

Mivel a szállítmányozási piacon igen éles a verseny, a társaság a túlméretes és ömlesztett áruk szállításának megszervezésére szakosodott. A legtöbb megrendelésük eddig külföldi pontok közti fuvarra szólt. Az üzleti ajánlatban a raktározás is szerepel, ezért a bajai kikötőben bérelnek egy raktárat. Mohácson nincs teherkikötő, ezért a várossal közösen terveznek ott létrehozni egyet.

A cég ez évtől hétvégi járatokat indít Százhalombattára, a városi önkormányzattal együttműködésben. Ennek az ötletnek a továbbfejlesztéseként tervezi a társaság hétköznapi menetrend szerinti szárnyashajójárat beindítását Vác és Budapest (Belváros), valamint Szentendre, Budapest és Százhalombatta között.

Ez mindazok számára előnyös lenne, akik az említett települések felől a Belvárosba tartanak – érvel Spányik Gábor. Hiszen a harmincperces menetidő összehasonlíthatatlanul kevesebb lenne, mint autóval végigaraszolni a hatos vagy a tizenegyes úton, másrészt félóránkénti indulással annyi utast szállíthatna a PassNave, hogy naponta közel háromezerrel kevesebb gépkocsi terhelné a főváros úthálózatát.

A tervek megvalósításához azonban némi támogatásra is szüksége lenne a társaságnak, amelynek a dolgát az is nehezíti, hogy a közösségi közlekedésről szóló 2004. évi törvényben már nem szerepel a hajózás.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Szentendre vác PassNave Mahart raktározás személyhajózás Százhalombatta szállítmányozás Spányik kikötő menetrendszerinti járat szárnyashajó fuvar Masped
Kapcsolódó cikkek