Cégvilág

Cáfol az OEP: nem vontak el pénzt a győri kórháztól

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) határozottan visszautasítja a megyei közgyűlés elnökének azon állítását, hogy az egészségbiztosító nem finanszírozza azon betegek kezelését, akik a kórház ellátási területén kívülről érkeznek.

Az OEP azonos feltételekkel finanszírozza az ellátásokat, függetlenül a beteg lakóhelyétől, illetve tartózkodási helyétől. A Petz Aladár kórház betegeinek 15 százaléka területen kívülről érkezett, akiknek az ellátása után a lejelentett és elszámolt teljesítményeket az OEP kifizette, amely az intézménynek arányosan mintegy 800 millió forintos bevételt jelentett ez év első félévében.

Szakács Imre a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke szerint „2004 és 2008 között évente 1,5-2 milliárd forintos elvonást volt kénytelen elszenvedni a kórház”

Ezzel szemben az OEP azt állítja, hogy az intézmény által lejelentett, ténylegesen elvégzett ellátásokért 2009 első félévében ő 5,3 milliárd forintot fizetett ki, mely több mint 180 millió forinttal magasabb a tavalyi év azonos időszakára kifizetett összegnél. Egyébként a kórház bevétele az elmúlt öt évben 1,6 milliárd forinttal növekedett - áll a biztosító lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Petz Aladár Kórház oep
Kapcsolódó cikkek