Cégvilág

Életet menthet a menedzserszűrés

Tavaly az elvégzett több mint 4000 menedzserszűrés alkalmával a vizsgált páciensek közel 90 százalékénál diagnosztizáltak valamilyen megbetegedést a Budai Egészségközpontban.

A menedzserszűrések során diagnosztizált, leggyakoribb betegségek közé tartozik többek között az elhízás, a rövidlátás, a fogszuvasodás, valamint a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint. Jellemző továbbá a gyomorfekély, a szívtáji fájdalom, az emésztési zavarok, de előfordulhatnak alvási és potenciazavarok is. Az összes diagnózis mindössze 12 százaléka volt a „Sine morbo” azaz betegség nélkül - tudtuk meg a Kiss Andrástól, a Budai Egészségközpont marketing és értékesítési igazgatójától.

A vizsgált páciensek 11 százalékánál diagnosztizáltak daganatos megbetegedést, ám ezek több mint 95 százaléka jóindulatú elváltozás volt. A csupán 2 százalékot elérő rosszindulatú daganatok 19 százaléka a bőrt, 19 százaléka a nyirok és vérképző szerveket, 14-14 százaléka az emlőt, az emésztőszerveket, valamint a prosztatát érinti. Kisebb arányban diagnosztizáltak rosszindulatú elváltozást a vesében (5%), valamint a légzőszervekben (5%). Az elmúlt évben egyébként az elvégzett több mint 4000 menedzserszűrés alkalmával a vizsgált páciensek közel 90 százalékénál diagnosztizáltak valamilyen megbetegedést, és közel 21000 diagnózis született. A Budai Egészségközpontban alap, és teljes körű kivizsgálásra is lehetőség van. A vizsgálatok egy időben és egy helyen zajlanak, amelyek alapján részletes, személyre szabott összefoglaló vélemény és egészségterv készül, az egészség megőrzésére tett javaslatokkal, valamint a teendők ütemezésével. Ez lehetővé teszi, hogy a páciensek időben orvosi segítséget kapjanak, és időben elkezdődjön a kezelés vagy akár egy életmentő beavatkozás.

Budai Egészségközpont menedzserszűrés
Kapcsolódó cikkek