Cégvilág

A Boeing jól zárta a negyedévet, de mi lesz a Dreamlinerrel?

A világ második legnagyobb repülőgépgyártója az elemzők várakozásait felülmúló, 17 százalékos profitnövekedésről számolt be. Ugyanakkor továbbra is kérdéses, mikor mutatkozik be a 787 Dreamliner.

Egy hónappal ezelőtt a Boeing már elhalasztotta a Dreamliner bevezetését, mostani negyedéves jelentésekor pedig annyit közölt: jelenleg tervezik az új utasszállító bemutatkozásának menetrendjét. A gépnek elvileg 2009 második negyedévében kellene felszállnia úgy, hogy már az első halasztáskor is két éves késésben volt a cég.

A Teal Group elemzője a Reutersnek úgy nyilatkozott: a Dreamliner helyzete rosszul alakul, hiszen mind a kereskedelmi, mind a hadiipari légkört terheli a válság.

Igaz, a Boeing az elemzők várakozásánál magasabb, 998 millió dolláros nettó profitról számolt be a második negyedévben, az előző év azonos időszakában márt 852 millió dollárhoz képest. A Boeinget nem csak az utasszállítási, de a hadiipari költségek csökkentése is sújtja – a vállalat Robert Gates védelmi miniszter rendelkezésének megfelelően 2010-ben jóval kevesebb megbízást kap a Pentagontól.

Pentagon profit Dreamliner jelentés Boeing utasszállító
Kapcsolódó cikkek