Cégvilág

A Google felkészült a Microsoft pofonjaira

Eric Schmidt, a Google vezére elmondása szerint rendkívül izgatott és alig várja, hogy a keresőóriás kihozza saját operációs rendszerét.

Ugyanakkor Schmidt elismeri, hogy izgalma viszonylag új keletű, hiszen az elmúlt hat évet azzal töltötte, hogy igyekezett meggyőzi Larry Page és Sergei Brin társalapítókat arról, hogy az operációs rendszer fejlesztése rossz ötlet. A cég vezetője nem találta megfelelőnek az időzítést és egyben igyekezett elkerülni egy véres harcot a Microsofttal.

Az AP szerint az a tény, hogy a Google most megváltoztatta stratégiáját, mutatja, mennyire messzire jutott a cég a 11 évvel ezelőtti alapítás óta. Schmidt most úgy véli: a Google kész elviselni bármilyen, a Microsofttól érkező pofont. Reményei szerint a Chrome böngészővel összekapcsolt operációs rendszer olcsóbb számítógépeket és jobb felhasználói élményt eredményez majd.

Bár a Google két másik vezetője igyekezett tompítani a Microsofttal való lehetséges összeütközés élé, Larry Page annyit megjegyzett, hogy Redmond operációs rendszere archaikus, hiszen ma a felhasználók idejük nagy részét az interneten töltik. Page szerint a szoftver akkor lesz sikeres, ha működése észrevétlen marad. "Azt akarod, hogy a számítógép ne álljon az utadba és el tudd végezni a munkádat".

A Windows jelenleg több mint egy milliárd számítógépen fut világszerte, ezért az iparági elemzők többsége szerint évekig tart majd, amíg a Chrome valódi kihívó lehet a Microsoft számára.

Google Chrome operációs rendszer windows Microsoft
Kapcsolódó cikkek