Cégvilág

Magyarországra is befutott az Infiniti - Galéria

Tavaly 147 ezer Infintiti kelt el világszerte, de úgy, hogy Európában a Nissan luxusmárkájának első szalonja csupán az elmúlt év októberében nyílt meg.

A genfi központú Infiniti Europe 75 szalon megnyitását tűzte ki célul 2010-ig a gazdasági válság alakulásának függvényében. Budapesten, a Váci úton nyílt az első magyarországi bemutatóterem, ám a kizárólagos forgalmazói jogot elnyert Gablini cégcsoport rövidesen Budaörsön is létesít egyet.

A kizárólagos importőri szerződést a márciusi genfi autószalon első szakmai napján írta alá Gablini Gábor. Carlos Ghosn, a Nissan csoport elnöke pedig egy évvel korábban, a 2008-ban jelentette be Genfben a leánycég 21 európai országban valóm megjelenését.

Az Infinitit az 1989-es piacra lépés óta kizárólag megrendelésre gyártják: a márka raktárkészletet egyáltalán nem tart. Az Infinti olyan márka, amely nem készít olcsó, úgynevezett belépő modellt. A legkisebb teljesítményű G37 szedán motorja is 320 lóerős, és a kocsi felszereltségén sem spórol a gyár. A kocsi automatával 5,9, hatsebességes kézi váltóval 5,8 másodperc éri el a százas tempót.

A nagy SUV, az FX50 ötliteres V-nyolcas motorja 390 lóerőt és 500 newtonméteres forgatónyomatékot biztosít. Gyorsulása és végsebessége megyegyezik a szedánéval, mert az elektronika nem engedi 250 kilométernél nagyobb sebességre gyorsulni a két tonnás kocsit.


[enews_gallery id='497641']

Nissan Infiniti Gablini szalon
Kapcsolódó cikkek