Cégvilág

Már most lecsapott a roncskommandó

Két illegális somogyi autóbontó ellen indított vizsgálatot a regionális zöldhatóság. Egy további telepre nem sikerült bejutniuk, a tulajdonosnak az eljárás akadályozása miatt kell felelnie.

Hazánkban évente 120-130 ezer autó jut roncssorsra, ennek azonban kevesebb mint a felét szállítják regisztrált bontóba. A többi olyan helyen végzi, ahol illegális szétbontásuk veszélyezteti a környezetet - írta a sonline.hu.

A Zöld Kommandó célja a mintegy 1200-1300 illegális autóbontó felszámolása, és a zöldbűnözés visszaszorítása, hangsúlyozta az akció indulásakor Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A régióban adatgyűjtéssel és a társhatóságok megkeresésével kezdődtek az akció előkészületei áprilisban, mondta kérdésünkre Tomity Zoltán ellenőrzési és felügyeleti osztályvezető.

A Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársa elmondta: májusban négy somogyi helyszínt kerestek föl, ahol illegális autóbontási tevékenységet feltételezhettek. Kettőnél találtak szabálytalanságot, bírság kiszabását kezdeményezték. A másik két telepen használtautó-alkatrésszel kereskednek, és hatósági járműtelepként működnek.

környzetszennyezés autóipar illegális bontók
Kapcsolódó cikkek