BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem vicc: Jöhetnek az orosz szuperszámítógépek

Oroszország együttműködik az Egyesült Államokkal a szuperszámítógépek gyártásában, ám továbbra is fejleszteni fogja a saját technológiáját.

Mindezt Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tnács titkára jelentette ki az Itar-TASZSZ jelentése szerint. "Hajlandóak vagyunk együttműködni az Egyesült Államokkal ebben a témában. Elismerjük, hogy az Egyesült Államok fejlett ország" - tette hozzá.

Patrusev hozzátette: Amerika egy ideje elmaradt a számítástechnika technológia terén, különösen megfigyelhető volt ez az amerikai elmaradás Japánhoz képest. Patrusev szerint a szuperkomputerek előnyeit alkalmazni kellene mind az állami struktúrákban, mind a magánvállalatoknál.

Az orosz Biztonsági Tanács ülésén részt vett Dmitrij Medvegyev elnök, aki az orosz befektetések fontosságát hangsúlyozva, mondván: országának égető szüksége van szuperszámítógépekre.

Mint mondta, minden lehetséges módszerrel serkenteni kell a keresletet, ellenkező esetben ugyanis a technológia jelentette előnyökkel a riválisok élnek majd. Medvegyev megfogalmazása szerint az üzleti szféra egy része csak szóban támogatja a szektort, számukra a szuperszámítógépek még mindig olyan egzotikumnak számítanak, mint a húszas években előállított gépek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.