Cégvilág

Segélyhitelezés: 60 millió eurós üzlet

Válság idején különösen fontossá válnak a biztos exportot jelentő kötött segélyhiteles konstrukciók

Összesen 60 millió euró értékű projektet valósíthatnak meg magyar cégek négy újabb kötött segélyhiteles megállapodás nyomán. Az Indonéziával és a Srí Lankával kötendő szerződésekre ezekben a hetekben kerül pecsét. Hazánk augusztus elején írja alá Indonéziával azt a tízmillió dolláros szerződést, amelynek keretében egy magyar cég mobil víztisztítókat szállít az országba, Srí Lankával pedig már meg is kötötték a megállapodást két víztisztító mű felújítására és egy kotróhajó üzembe állítására.

Várhatóan augusztus elején írják alá Indonéziával azt a tízmillió dolláros hitelszerződést, valamint a kereskedelmi megállapodást is, amely tartalommal tölti meg a hazánk és az ázsiai ország által már korábban megkötött keretmegállapodást. Bodnár Zoltántól, az Eximbank vezérigazgatójától a Világgazdaság megtudta: a projekt keretében mobil víztisztítókat szállít majd egy magyar cég Indonéziába.

Közben – a napokban – már a hitelszerződés aláírása is megtörtént az ugyancsak régebb óta húzódó Srí Lanka-i keretmegállapodás megvalósítására. Mint Bodnár elmondta, tulajdonképpen három hitelszerződést kötött az Eximbank és a Srí Lanka-i pénzügyminisztérium: kettőt két nagy víztisztító mű rekonstrukciójára, s egyet egy kikötői kotróhajóra. Az előbbi üzletet a Fővárosi Vízművek, az utóbbit – amelyre már a kereskedelmi szerződést is megkötötték – a Ganz Danubius nyerte el. A három szerződés összértéke 51 millió euró.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

hitelek gazdasági válság euró segélyek
Kapcsolódó cikkek