Cégvilág

Sláger és Danubius - Elhallgathatnak a rádiók?

Két lényeges ponton támadt vita az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), valamint a két országos földfelszíni frekvenciára pályázó rádióadók között, miután a médiahatóság június elején nyilvánosságra hozta a pályázat tervezetét – írja a hetiválasz.hu.

A kereskedelmi rádiók szerint egyrészt irreálisan magas az elvárt koncessziós díj, másrészt vitatható, hogy reális hallgatói igényt elégítene-e ki, ha a kereskedelmi adók - a pályázat elvárásainak megfelelően - napközben legalább 25 százalékban magyar előadók dalait sugároznák.

A legnagyobb vihar természetesen a tervezett műsorszolgáltatási díj körül alakult ki, amellyel kapcsolatosan négy potenciális pályázó - a frekvenciákat jelenleg használó Sláger és Danubius mellett a Juventus és a Radiocafét birtokló Est Média Group (EMG) is kifejtette a véleményét - írja a lap. 

Majtényi László, az ORTT elnöke szerint a rádiók észrevételei között vannak olyan javaslatok, amelyek alapján ő is támogatja, hogy módosítsák a pályázati kiírásokat, ám a gazdasági válság közepette számukra a közpénzek védelme is fontos.

Ma kiderülhet, hogy a rádióadók mennyire jártak sikerrel, észrevételeik hogyan módosították a tervezett kiírást. Majtényi László hangsúlyozta: a pályáztatásnak úgy kell lezajlania, hogy a műsorszolgáltatás folyamatos legyen, „mert ha november 19-én a rádiók elhallgatnak, az nagyon-nagyon súlyos károkat okoz. Nem lehet, ne legyen olyan forgatókönyv, amely megengedi, hogy november 19-én elhallgasson a rádió".

majtényi rádiók elhallgat ORTT pályázat
Kapcsolódó cikkek