Cégvilág

Üdülési csekk - Még az új adóteherrel is kapós lehet

Az első fél évben egymillió belföldi munkavállaló és közeli hozzátartozója kapott üdülési csekket, 33 milliárd forint értékben.

Ez mintegy 30 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az év végéig további egymillió igényléssel számol a forgalmazó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA). A beváltott csekkek összértéke húszmilliárd forint volt, ez a várakozások szerint az év végére meghaladja az 50 milliárd forintot – jelentette be Kiss Péter társadalompolitikai miniszter tegnap Budapesten.

A miniszter elmondta: az üdülési csekk amellett, hogy segítséget nyújt a rászorulóknak, támogatja a vendéglátást és az ahhoz kapcsolódó ágazatokat. Elhangzott, hogy a csekkek forgalmazásának eredményéből az alapítvány 63 ezer szociálisan hátrányos helyzetben lévő személy részére tudott pályázati úton 2,2 milliárd forint támogatást nyújtani.

Karácsony Mihály, az MNÜA elnöke szerint az évről évre folyamatosan tapasztalható növekedés hátterében az áll, hogy az elfogadóhelyek és a szolgáltatások bővülése miatt egyre több gazdálkodó él ezzel a lehetőséggel, miután a cégek többsége megvált vállalati üdülőitől és sportpályáitól.

Karácsony Mihály a Világgazdaságnak elmondta, hogy nem örülnek a parlament döntésének – miszerint a közelmúltban megszavazták, hogy a csekkek 25 százalékos kulccsal adózzanak –, ennek ellenére az eladások további növekedésével számolnak. A bővülés várhatóan nem éri el az elmúlt években elért növekedési mértéket – tette hozzá a vezető. A távlati tervekről szólva elmondta, hogy a felhasználók száma reálisan 3 millió főig növelhető.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

MNÜA Kiss Péter Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány üdülési csekk adó
Kapcsolódó cikkek