Kiss Péter

Mit hozott és mit vitt eddig az árstop? – érkezik az inflációs adat és a kormánybejelentés

A rezsi, az üzemanyag, a kamatok és az alapvető élelmiszerek árának befagyasztása után a kormány néhány óra múlva újabb terméknél vezethet be hatósági árat. Az infláció így is az egekben van, de adja magát a kérdés, hogy vajon mekkora lenne a drágulás árstopok nélkül.
2022.11.09 Olvasási idő: 8 perc

Három adriai kikötő a Metrans fókuszában

Jövőre kezdjük a zalaegerszegi konténerterminál építését, idén folyatjuk a budapesti fejlesztésünket – mondta a VG-nek a nemzetközi Metrans csoport elnök-vezérigazgatója.
2022.03.10 Olvasási idő: 8 perc

20 százalékos nyugdíjcsökkenés vagy biztonság?

Az MSZP mai sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a Fidesz-kormány a svéd nyugdíjmodellt vezetné be, és ezzel 20 százalékkal csökkennének az ellátások. A Fidesz viszont leszögezte: biztonságba helyezte az emberek nyugdíját.
2011.02.22 Olvasási idő: 0 perc

FT: Elég lett volna csak befagyasztani a magánnyugdíj-pénzeket

A Financial Times szerint jobban tették volna az országok, akik átálltak a tőkefedezeti rendszerre, ha csak ideiglenesen függesztik fel a pénzek átutalását a magánpénztári rendszerbe, ugyanis hosszabb távon az államosítás (vagy a rendszer részleges felszámolása) komoly hátrányt okoz és visszalépést jelent.
2011.02.21 Olvasási idő: 0 perc

Ha nem keresnek többen többet, nem lesz elég nyugdíjunk

Az MSZP kész volna "nem pártpolitikai alapon" megközelíteni a nyugdíjkérdést akkor, ha a kormányzat visszaállítaná a korábbi, "politikafüggetlen nyugdíjügyi kerekasztalt" - mondta Kiss Péter MSZP-s politikus a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában.
2011.01.27 Olvasási idő: 0 perc

Szaporodó csúcséttermek

Gyorsan bővül a kínálat – A hazai alapanyagpiacnak fel kellene nőnie az elvárásokhoz
2011.01.26 Olvasási idő: 0 perc

Rekordot döntött az aranytermelésben Kína

Rekordot döntött a kínai aranytermelés 2009-ben, amikor is több mint 11 százalékos növekedéssel megközelítette a 314 tonnát - tájékoztatott a kínai arany szövetség.
2010.02.01 Olvasási idő: 0 perc

Kiss Péter: "A Bokros-csomag után is népszerű volt az MSZP!"

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter bízik abban, hogy az eredmények igazolják majd a kormány döntéseit.
2009.10.22 Olvasási idő: 0 perc

Jól fogytak az LG tévék és mobilok

Az LG Electronics profitja csaknem 50 százalékkal növekedett a harmadik negyedévben a mobiltelefonok és televíziók eladásainak köszönhetően. Az elemzői várakozásokat felülmúló eredmény után a vállalat gyengébb negyedik negyedévre számít.
2009.10.21 Olvasási idő: 0 perc

Kiss Péter: Az önkormányzatok is viseljék a válság terheit!

Viselniük kell az önkormányzatoknak is a válság terheit - mondta Kiss Péter, társadalompolitikai miniszter az MSZP-frakció és a miniszterelnök találkozóját megelőzően.
2009.08.19 Olvasási idő: 0 perc