Cégvilág

"Fantasztikus hír minden Saab rajongó számára"

A General Motors és a Koenigsegg Group részvényvásárlási megállapodást írt alá a Saab Automobile AB eladásáról.

A General Motors Co. a mai napon megerősítette, hogy részvényvásárlási megállapodást írt alá a Koenigsegg Group AB-vel a Saab Automobile részvények 100 százalékának eladásáról. Az ügylet az év végéig zárul le teljesen és biztosítja a Saab jövőjét. A Saab várhatóan augusztus 20-án kikerül a februárban indult átszervezési folyamatból.

A részvényvásárlási megállapodás része a svéd állam garanciavállalása mellett nyújtott biztosítása illetve a GM által nyújtott teljeskörű támogatás a Saab önállóvá válásához vezető átmeneti időszakban. A Saab több új modellt vezet piacra a közeljövőben, melyek már a fejlesztés végső stádiumában vannak. 

A megállapodás alapján a GM és a Saab a jövőben meghatározott ideig licenszmegállapodások alapján megosztja egymással technológiai fejlesztéseit és szolgáltatásait.

"Nagyon fontos lépést tettünk a Saab márkában lévő óriási potenciál teljes kiaknázása felé" mondta Christian von Koenigsegg, a Koenigsegg Group ügyvezető igazgatója.  "Célunk, hogy a Saabot újra önálló, élettel és vállalkozói szellemmel teli, nyereséges céggé tegyük.  Újraélesztjük a Saab svéd gyökerekből táplálkozó hagyományos erősségeit, melyek leginkább a környezetet tudatosság, a biztonság, az innovatív dizájn és a vezetési élmény terén mutatkoznak meg!"  

Jan Åke Jonssson, a Saab ügyvezető igazgatója szerint: Ez fantasztikus hír minden Saab rajongó számára szerte a világon. Nagyon fontos lépés a munkahelyeink biztosítása és a Saab, mint svéd autógyártó hosszú távú fejlődése szempontjából. Rövid távon pedig biztosítja, hogy nagyon izgalmas új modelleket vezessünk piacra, elsőként az új 9-3X-et már ebben a hónapban."

Koenigsegg Saab General Motors GM
Kapcsolódó cikkek