Cégvilág

Mit ír a gyerek a keresőbe? Szex, pornó!

A Symantec közzétette a gyerekek internetezési szokásaival kapcsolatos felmérését. Eszerint a fiatalok számára a favorit a YouTube, de a negyedik leggyakrabban beírt kifejezés a szex.

A Norton antivírus gyártója, a Symantec elkészítette a 100 legnépszerűbb keresőkérdés listáját, ezúttal azt vizsgálva, mi érdekli legjobban a gyerekeket. Az AFP-nek nyilatkozó szakértőt nem lepte meg, hogy a YouTube a legnépszerűbb weboldal, a videómegosztót a gyerekek a szórakozás és informálódás kiindulópontjaként használják.

Érdekes azonban, hogy milyen gyakran írják be a keresőkbe a fiatalok a Yahoo, a Google, a MySpace vagy a Facebook szavakat. A jelenség arra utalhat, hogy a gyerekek nem egészen értik a webcímek megadásának mikéntjét.

A listán mindenesetre a második és harmadik helyet a Google és a Facebook foglalja el, ezt követi a másik közösségi oldal, a MySpace, majd a negyedik helyen következik a szex. Ha ez nem lenne elég, a hatodik helyet a pornó szó nyerte el. A top tízben szerepelt még Michael Jackson, az EBay és egy a YouTube-on megtalálható kitalált karakter, Fred.

A Symantec február és június között 3,5 millió, az OnlineFamily.Norton szolgáltatás keretében végrehajtott keresés eredményét vizsgálva készítette el a listát.

Symantec keresőkérdés Norton Yahoo Facebook youtube myspace
Kapcsolódó cikkek