Cégvilág

Székely: a HospInvest hiába követel egymilliárdot!

Heves megye - Az egészségügyi miniszter szerint a HospInvest hiába követel egymilliárdot, az OEP jogosan tarja vissza a pénzt - írja a HEOL.

Amikor a Hospinvest kórházai bekerültek a rendszerbe, megkapták a korábban, még az önkormányzati fenntartás alatt ellátott betegek után járó pénzt, mert az egészségkassza három hónapos csúszással utal. A Hospinvest tehát olyan időszakra kapott pénzt, amelyben valós teljesítménye nem volt. Ezt jogszerűen tartja vissza az egészségbiztosító - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter a Vasárnap Reggelnek. Az interjúban arra is kitért: önmagában az, hogy egy gazdasági társaság átveszi egy kórház működtetését, nem jelent veszélyt.

- A tanulság az, hogy kell egy jogszabály – és ezt ősszel be is terjesztjük az Országgyűlés elé –, amely világosan megmutatja, milyen feltételrendszerben adhatja át az önkormányzat az egészségügyi intézményt, illetve milyen anyagi feltételrendszerrel kell rendelkeznie a szolgáltatónak, hogy a betegellátás biztonságban legyen - jelentette ki a miniszter az interjúban, ami Heves Megyei Hírlap Vasárnap Reggelben olvasható.

HEOL-->

heves Székely Hospinvets követelész
Kapcsolódó cikkek