Cégvilág

Új név a földalattinak és a fogaskerekűnek 18 millióért!

Összesen 18 milliót fizetett a BKV azekért a tanulmányokért, amelyek azt vizsgálták hogyan lehetne népszerűsíteni a földalattit, a fogaskerekűt, a libegőt és a budavári siklót. Például új nevekkel.

A földalattit az Andrássy út üzletei miatt például Luxus Line-ra vagyis luxus vonalra, a fogaskerekűt pedig Green Line-ra, vagyis zöld vonalra változtatták volna az előző vezetés alatt - tudósít az RTL.

„Ezek alibi tanulmányok, csak azt szolgálják, hogy a kifizetések mögött valami legyen, de semmi hasznot nem hoztak a BKV-nak” – mondta Vitézy Dávid, a BKV felügyelő bizottságának fideszes delegáltja.

„Ha úgy közelítem meg a kérdést, hogy egy tanulmánynak akkor van értelme, hogy felhasználják-e és eddig nem használták fel, akkor ez valóban kidobott pénz, ebben a pillanatban valóban ez a kategória” – mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikáció igazgatója.

„Kovács Tamás legfőbb ügyészhez fogunk fordulni” – mondta György István frakcióvezető. A Fidesz szerint ezek a tanulmányok is a gyanús esetek között vannak.

BKV Vitézy ügyész Fidesz alibi tanulmány
Kapcsolódó cikkek