Cégvilág

Totális káosz a BKV-nél - Most akkor ki a felelős?

Káosz uralkodik a BKV Zrt. kommunikációjában, legalábbis erre utalnak a sorozatosan kiadott, egymásnak ellentmondó sajtóközlemények

A jelek szerint súlyosabban érintette a BKV kommunikációját a szóvivők elbocsátása, mint azt bárki feltételezte volna. Legalábbis erre utal, hogy a cég sorozatban küldi a különféle sajtóközleményeket, amelyeket - egymásnak ellentmondó tartalmuk miatt - később cáfol. Alábbi összeállításunk a cégtől érkezett sajtóközleményekből származó idézeteket tartalmazza.

A kommunikációs ámokfutás hétfőn vette kezdetét, mikor a BKV Zrt. Felügyelőbizottságának határozatairól kiadott közleményben az alábbi kitétel szerepelt: "A BKV Zrt. Felügyelő Bizottsága a bemutatott statisztikai adatok 3. számú táblázatában meglévő alapilletmény, prémium és jutalom arányaiban mutatkozó ellentmondások feltárásában, a szükséges intézkedések megtételében vagy az arra irányuló javaslatok elmaradásában, a Felügyelő Bizottság szükséges mértékű tájékoztatásában a menedzsment mulasztásos felelősségét állapítja meg."

Ezután a cég menedzsmentje kedden nagy elánnal cáfolta a közleményben megjelenteket: "Nem született határozat az augusztus 28-án tartott FB ülés-en bemutatott statisztikai adatok 3. számú táblázatában meglévő alapilletmény, prémium és jutalom arányaiban mutatkozó ellentmondások feltárásában, a szükséges intézkedések megtételében vagy az arra irányuló javaslatok elmaradásában, tehát a Felügyelő Bizottság nem állapította meg a menedzsment mulasztásos felelősségét. A határozatok és a jegyzőkönyv megtekinthető a BKV honlapján."

Majd, a cég megdöbbenését fejezte ki a BKV Zrt. vezetésének felelősségét firtató cikkek megjelenése miatt: A jelenlegi menedzsment nyilvánvalóan nem lehet felelős – felelősségre vonás várható viszont a valótlan hírek közzétételéért. A tegnap este történt sajnálatos esemény nagyon sok kárt okozott a BKV imidzsének, ezért a vezetés nem hunyhat szemet hasonló esetek megtörténte előtt. "

BKV kommunikáció végkielégítések tömegközlekedés
Kapcsolódó cikkek