Cégvilág

A hazai zene aránya legalább 35 százalékos lesz az új rádión

Az EST Media Group és a radiocafé alkotta FM1 konzorcium az ORTT döntése szerint elnyerte az ország 81 százalékát lefedő, nagyobbik országos rádiós frekvenciát, melyen egy országos zenei rádió működtetését kezdheti meg 2009. november 19.-től, a NEO FM elindításával.

Az EST Media Group (EMG) és a radiocafé alkotta FM1 Konzorcium az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntése szerint elnyerte az ország 81 százalékát lefedő (nagyobbik) országos rádiós frekvenciát. „Egy országos zenei rádió működtetését kezdhetjük meg 2009. november 19.-től, a NEO FM elindításával, ahogyan azt a pályázatban is vállaltuk”- erősítette meg Kádár Tamás, az EMG ügyvezetője.

Az országos zenei rádió működtetése kapcsán kitűzött cél a nívós zenei tartalom mellett a kulturális és igényes műsorszolgáltatás, és az üzletileg is rentábilis működés biztosítása. Az EMG korábbi tapasztalata bebizonyította, hogy a magyarországi médiafogyasztók nyitottak az újszerű megközelítésekre, formátumokra, a szokásostól eltérő megjelenési formákra. A paradigmaváltást felvállaló országos rádió egy tartalmasabb, izgalmasabb és „emberközelibb” formátumban működhet november 19.-étől.

Az FM1 programtervében vállalta, hogy az országos rádió első adásnapjától kezdve a magyar zene aránya legalább 35 százalékos lesz, továbbá hogy a hallgatói érdeklődést is kielégítő, színvonalas közszolgálati műsorszámok aránya eléri a 30 százalékot. Egy országos kereskedelmi rádió hatékonyan egészíti ki az EMG ismert brandekkel rendelkező média-portfólióját, a sales-house modellre épülő értékesítési struktúra pedig már most is sikeresen működik a társaságnál.

„Nagy öröm és lehetőség számunkra, hogy a pályázaton két magyar tulajdonban álló vállalkozás kapta a legmagasabb pontszámokat.”- emelte ki Kádár Tamás.

Est Media Group NEO FM zene rádió
Kapcsolódó cikkek