Cégvilág

Akár 20 ezer embert is elküldhet a ThyssenKrupp

Tömeges elbocsátásra készül a ThyssenKrupp, a legnagyobb német acélgyártó. Akár húszezer állás is megszűnhet a válság miatt - mondta a társaság vezetője egy hétvégi lapinterjúban.

A ThyssenKrupp mostanáig már több mint tízezer állást leépített az autóipar és a hajógyártás visszaesése miatt elkerülhetetlenné vált radikális szerkezetátalakítás során, és a jelenleg 168 ezer fős állományt további 15-20 ezerrel csökkenti a 2009/2010-es üzleti évében - mondta Ekkehard Schulz, a társaság vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine (FAZ) című lapnak.

A szeptemberrel zárult üzleti évben a cég az előzetes számítások szerint egymilliárd eurós nagyságrendű veszteséget szenvedett el. "Az idei számok rettenetesek lesznek" - mondta Schulz. Az acélgyártó 2007/2008-ban még 2,3 milliárd adózott eredményt ért el. A júniussal záródott idei harmadik negyedben a társaság vesztesége után 630 millió euró volt, szemben a tavalyi 613 millió euró nyereséggel. A cég bevétele 68 százalékkal 789 millió euróra esett az egy évvel korábbi 2,5 milliárd euróról.

Az acélipari ágazat lassan emelkedik ki a válságból, 2007-es teljesítményét 2013-ban, vagy csak 2014-ben éri el újra, ezért "legalább 2012-ig a túlzott kapacitások terhét fogja cipelni" - mondta Ekkehard Schulz a FAZ hétvégi számában megjelent interjúban.

elbocsát ThyssenKrupp acélgyártó
Kapcsolódó cikkek