Cégvilág

Egyre nagyobb bajban a Liverpool: Torres és Gerrard távozhat

A vörösök egymás után ötödik vereségüket szenvedhetik el a Manchester United elleni mai rangadón. Ami azonban ennél is rosszabb: lehet, hogy el kell adniuk Steven Gerrardot és Fernando Torrest is.

Sorozatban elszenvedett öt vereségre 56 éve nem volt példa a Liverpoolnál, ám a magyar idő szerint háromkor kezdődő Anfielden rendezendő rangadón könnyen megeshet, hogy ismét vereséget szenved Anglia legeredményesebb együttese.

A csapat sérültekkel teli, bár Torres játéka még elképzelhető, Gerrard biztosan nem játszhat. Biztató ugyanakkor, hogy a Xabi Alonso pótlására szerződtetett Aquilani esetleg leülhet a kispadra.

Sokkal rosszabb hírek is érkeztek azonban a csapat háza tájáról. A Sunday Express értesülései szerint klub adósságai miatt el kell adnia Gerrardot és Torrest, hacsak a két amerikai tulajdonos, George Gillet és Tom Hicks közben nem talál befektetőt. Legutóbb a szaúdi F6 neve röppent fel.

A klub tulajdonosai 2007-ben 350 millió font kölcsönt vettek fel, amiből ebben az évben is törleszteni kellett volna, de Gillet és Hicks forrásai elapadtak, ezért félévente meg kell állapodniuk a két hitelező bankkal (Royal Bank of Scotland, Wachovia), a törlesztések átütemezéséről.

A Manchester City minden gond nélkül fizetne 70 millió fontot Torresért, míg Gerrard számtalan spanyol és olasz klub ajánlata közül válogathatna.

A bajokat tetézi, hogy a Daily Star Sunday szerint Javier Mascherano sem írta alá szerződéshosszabbítását, pedig heti 60 ezer fontos fizetése 90 ezerre emelkedne.

A vereségek természetesen kikezdék Rafa Benítez személyét is. Egy esetleges vereség akár azonnali menesztéséhez is vezethet. A News of the World szerint a tulajdonosok csak a szezon végén küldenék el.

A rangadót a vörösök Torres és Ngog góljaival 2-0-ra megnyerték.

gerrard mascherano Torres Liverpool Benítez george gillet Tom Hicks
Kapcsolódó cikkek