Cégvilág

Ilyen egy hasznot hozó informatikai beruházás

A kanadai-magyar tulajdonú Central European Capital Co., a Közép-Európai Tőkebefektetési Kft. (C.E.C.C.) a mai napon bejelentette a Dataneum Zrt. megalakulását mintegy 500 millió HUF jegyzett tőkével. A cég az egykori Atheneum nyomda helyén 1,5 milliárd forintos beruházással létrehozta Magyarország egyik legmodernebb és a nemzetközi szabványoknak is megfelelő szerverparkját, melybe első bérlője, az Invitel Zrt. már 2009. márciusában beköltözhetett.

A Dataneum Zrt. megalakulásának jelentősége, hogy az Invitel mellett - amely maga is tovább értékesíti az adatközponti szolgáltatásait - ezentúl a Dataneum az infrastruktúrán túlmenően komplex, akár emelt szintű szolgáltatásokat is képes nyújtani új, potenciális bérlői számára.

A cég továbbá bejelentette, hogy felkérte Iváncsics Pált, a válallat igazgatósági tagjának. Iváncsics Pál korábban a T-Mobile informatikai vezérigazgató-helyettese, majd a Magyar Telekom innovációs igazgatójaként több évtizedes informatikai és telekommunikációs szakmai múlttal rendelkezik.

A teljes komplexum mintegy 58.000 négyezetméternyi területen fekszik, amelyből a Dataneum jelenlegi területe 19. 900 m2 szervereknek helyet épület, valamint rendelkezésre áll egy 2 300 m2 –es irodaterület is, mellyel a cég biztosítani tudja a géptermi szolgáltatást igénybe vevő bérlők munkatársainak elhelyezését is, vagy outsource szolgáltatásként a vállalat maga is biztosítani tudja a bérlők számára a szükséges back office szolgáltatást is.

Dataneum szerverfarm szerverpark
Kapcsolódó cikkek