Cégvilág

Szociális boltok, szociális utalvánnyal - Sikerre ítélve?

Komoly igény van a népboltokra, több üzletre is szükség lenne – mondta Szabó Tamás, a Magyar Gazdaszövetkezetek és Gazdakörök Országos Szövetségének megyei elnöke.

Kivételesen szép áruval várták a vásárlókat a nyáron a siófoki Magosz-népboltban. A nyitáskor  a boltvezető garanciát vállalt arra, hogy tartják a színvonalat - írta összeállításában a sonline.hu.

Az üzletben ma is 90 százalékban a hazai beszállítóktól beszerezhető termékek sorakoznak a polcokon, az árak nem lettek magasabbak, és a zöldséges részlegen is csak a jófajta magyar alma meg körte, krumpli vagy hagyma vár eladásra. Takácsné Fábián Szilvia üzletvezető azt mondta: kialakult a vásárlói körük azokból, akik esküsznek a magyar árura.

A népboltban sem kávé, sem cigi, sem alkohol nem található. Ennek is köszönhető, hogy a siófoki önkormányzat által frissen kiadott szociális utalványokat itt válthatják élelmiszerre azok az átmeneti segélyben és gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok, amelyek pénz helyett kapják az új támogatási formát.

Siófokon közel háromszázan kaphatnak havonta tízezer forintnyi utalványt, amit így biztosan a legszükségesebbekre: élelmiszerre, tisztító- vagy tisztálkodószerre költhetnek.

 

szociális bolt Magosz élelmiszerpiac szociális kártya utalvány
Kapcsolódó cikkek