Cégvilág

257 új munkahely Dél-Dunántúlon

Háromszoros volt a túljelentkezés a Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) telephely-fejlesztési kiírására. A konstrukció keretében az 1736 megtartott munkahely mellett 257 új álláslehetőség teremtését vállalták a régió kis- és középvállalkozásai.

A túljelentkezés hatására az előirányzott 1,74 milliárd forintról 2 milliárd forintra emeltük a keretet" - jelentette be az eredményhirdetés kapcsán Márton György, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.

A támogatás elnyerésével a vállalkozások számára lehetőség nyílik új beruházásokra, a meglévő telephelyeik korszerűsítésére, infrastruktúra-fejlesztésekre a befektetések technikai és szakmai feltételeinek javítására a továbbfejlődés és a versenyképesség megtartása érdekében.

"Jelentős szakmai sikerként könyvelhetjük el, hogy a régió a gazdaságfejlesztési támogatásokkal a helyi kis- és középvállalkozások valós igényeire reagálva lehetőséget teremt hiánypótló fejlesztések megvalósítására" - állapította meg.

Szerinte a telephely fejlesztési pályázat eredményei egyértelműen igazolják a regionális ügynökség arra irányuló törekvéseit, hogy a régiók nagyobb szerepet kapjanak a vállalkozásfejlesztésben.

Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség telephely fejlesztési pályázat dél-dunántúl
Kapcsolódó cikkek